Gaskeuring G607

Wist u dat wanneer u naar Duitsland reist en u aanmeld bij de beheerder van een camping, u gevraagd kan worden naar het logboek van de gaskeuring van uw caravan of kampeerauto? Veel Nederlanders weten dit niet !

In Duitsland is deze keuring verplicht. Steeds meer campingbeheerders vragen dit logboek ook van hun gasten buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De campingbeheerders zijn immers aansprakelijk voor de veiligheid van de camping. Sinds afgelopen jaar heeft men de gevolgen hiervan al kunnen merken. Geen logboek, geen standplaats.

Bezitters van caravans en kampeerauto’s die van plan zijn om op vakantie naar Duitsland te gaan, kunnen voor de uitvoering van de gaskeuring per 1 April 2017 bij Caravan Onderhoud Stichtse Vecht terecht.

Caravan en kampeerauto’s die ter inspectie worden aangeboden, zullen conform de eisen en richtlijnen van de Duitse gaskeuring beoordeeld worden. Alleen voertuigen welke voorzien zijn van een originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen ter inspectie worden aangeboden. Deze inspectie vangt aan met een administratieve beoordeling van het aanwezige logboek, waarbij deze op juistheid en volledigheid wordt beoordeeld. Aangebrachte modificaties ten opzichte van het oorspronkelijk afgegeven document zullen in het logboek worden verwerkt.

Indien er geen logboek aanwezig is, zal een beperkte opname van de installatie worden uitgevoerd en een nieuw logboek worden opgesteld. Aansluitend vindt de feitelijke inspectie plaats van de conditie van de gasinstallatie. Bij goedkeuring van het object wordt in het logboek de goedkeur vastgelegd en een goedkeurzegel bij de gasinstallatie geplaatst. Onze monteur heeft hiervoor een speciale opleiding voor gevolgd, en is gecertificeerd. Het betreft een twee jaarlijkse keuring van uw gasinstallatie.

De kosten van deze 2 jaarlijkse keuring bedragen € 89,50. Indien u dit combineert met een BOVAG onderhoudsbeurt zijn de kosten € 69,50.

Heeft u nog geen logboek, dan kunnen wij deze voor u eenmalig opstellen, dan zijn de kosten € 150,-.

footer anchor